Poezi satirike nga Nehat Jahiu

Poezi satirike nga Nehat Jahiu
 
 
NË ZYRË TË MINISTRIT
 
Mbi tavolinë djathë
Rrush të thatë
Meze me raki
Për ballë zonja Selvi.
 
Ngrihen gotat
Rrotullohen filxhanat
Në zyrë ndalohet hyrja
Shikojnë fatin ministri e Selvia.
 
 
 
SAHANLËPIRËSAT
 
Për një koc të lëpirë
Shesin trup dhe fytyrë
Gjuhën porsi qen e qesin
Lehin edhe pasi të vdesin!
 
 
 
KUR TË FRYJNË ME LËVDATA
 
Kur të fryjnë me lëvdata
Shiko mirë
Para e mbrapa
Shiko globin,
Kujto korbin
Kujto dhelprën
Edhe djathin
Pastaj mate mirë hapin.
 
 
 
ZAGARËT
 
Qeni i stanit
Të bën hatanë
Të lehu,
Hiqu menjanë
 
Por kur ndeshen me zagarë
Thonë:
Lehin, por nuk hanë,
Sidoqoftë, mba shkopin pranë
Se vërtet ata nuk hanë
Ata çe do, se të tërbojnë!
 
 
 
MIQTË DHE FIQTË
 
Sa ke në bahçe
Rrush e fiq
Mos i llogarit për miq
 
Sa ka pula
E quramana
Dëgjo bir,
Tu bëftë nama
Ki kujdes
Se janë jarana
Që nuk kanë
Jo hall për ty
Po për para e pasuri.
 
 
 
KAM NDERIN
 
Kam nderin kur jam me ty
Kur ti shoh vetulla e sy
Ti më je zonjë e bukur
Lozonjare si një flutur.
 
Shpesh të më vish në zyrë
Të ti shoh hiret më mirë
Eja,engjëllushë, mos u vono
Tjetërkund më mos shko!
 
Të jap fjalë e besë
Vendin e punës ta kam gjetë
Me ty do të jem në punë e ndeje
Kam nderin, kur jam pranë teje.
 
Do të nxjerr unë ty në dritë
Se kam nam e kam pozitë
Nuk do ta ve askend mbi ty
Rrushi i pjergullës, rrushi i zi.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s