Triumfi i humbjeve të qëndrushme – Poezi nga Katerina Angjellaqi – Ruk / Përktheu në shqip Vasil Çuklla

Poezi nga Katerina Angjellaqi – Ruk

Triumfi i humbjeve të qëndrushme

S’do të jemi kurrë
ajo, që jemi, për një çast,
por është triumf
kjo humbje e qëndrueshme.
Shpëton veç
heshtja e gjethit,
trupi erret
bashkë me ditën,
si vetë natës, i paprituri
shkëlqim i së zezës.
Copëza jete
zëvendësojnë ngjyrat
në të voglat pasqyrime
të ëndrrës
vraga
të hijeve të dritës
së përkohshmes lëkurë.
E verrbër errësirës
Perëndinë kërkoja
dhe më falnin veç
një gish të krruhem…
trumfoj tani
në vendet më të fshehta
ku ideja ngjizet
këtu,
më së fundmi mësoj
se do të iki, e para!

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s