SI E KA MBIEMRIN E VËRTETA / Poezi nga Myrteza Mara

Poezi nga Myrteza Mara
 
 
SI E KA MBIEMRIN E VËRTETA
 
Ka plot mënyra të tjera për të thënë të vërtetën,
le të jetë e hidhur si mjalti i premtimeve,
Shtigjet e honeve kanë aromën e vdekjes,
vela të grisur në gjoksin e stuhive.
Është me e shkurtër udha mbi vahun e guximit,
ura e postës i vonon letrat e shkruara.
Nuk është e vështirë
të grisësh firmën e betimit,
më mirë kështu se me fjalë të arnuara!
 
Unë jam rreshtuar në armatën e poetëve
që duam të bindim botën
se ka dhe dashuri të përjetëshme.
Ah, martirët ëndërrimtarë,
don Kishotë-kamikazë të vetvetes.
 
Qenka e vështirë, besa sot,
Romeo e Zhuljeta s’do kenë ekzistuar në këtë jetë.
Janë trille të shkrimtarëve
që thonë se për dashurinë
mund të vdesësh dhe shpallesh profet.
 
Në udhëtimin e amëshimit
ka dhe katete të shkurtëra,
hipotenuzat janë të gjata dhe të pjerrëta.
Kur humbet pikat e hroizontit të shpirtit
nuk e mer vesh kurrë
si e ka mbiemrin e vërteta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s