PORTRET I NJË GËNJESHTRE / Poezi nga Odise Kote

Poezi nga Odise Kote

 

PORTRET I NJË GËNJESHTRE

Të shesim ajrin, gënjejmë dhe pasqyrat,
dekrete tinëzare, një sy i shkelur.
Garderobë maskash, makeup fytyrat,
turmë amorfe sheshit të mbledhur…

Britma, pasione, pa gjak në plazma,
Kufoma që ecin, ose thjesht fantazma.

Shfaqje absurdi, karriget në sfond,
këmbim djallëzor si markat në filma.
Këta dhe ata, pushteti Eurobond,
prostituta, eunukë, depression dhe enigma.

Aktorë pa skena, teatër pa maska
ditën Donkishota, natën Gregor Samsa.

Inskenime banale, bërtitje, policë,
shurdhëri dhe heshtje, përqeshje gradaçielash.
Vetëdijë e humbur, figurantë me shumicë,
orgji lakuriqësh dhe mediash të çjerra.

Britma, pasione, pa gjak në plazma,
Kufoma që ecin, ose thjesht fantazma.

Makina luksoze, heronj të rremë,
premiera absurdi, karriget në sfond.
Vapë përvëluese, shiu që troket,
si s’paska kjo kohë një Laokont?

Aktorë pa skena, teatër pa maska,
natën Donkishota, ditën Gregor Samsa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s