Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

 

TEJ HESHTJEVE

Ashtu, i heshtur
mbushem
mistereve!… U lodha
fshehtësisë
këmbëkryq nuk qendrohet
as largësive
mbledhim mundimet?!
Në gjykime
shpirtrash zbërthyer
të ëndura
në zhvillim thashethemnajash
trishtuar
vuajtjeve…! Sa shumë
sa shumë
vuajtjeve i besojmë dh
jo vlerave
mbi të vërtetat
e ngarkuara
dritës!.. Dialogimet
aplikikoja
pa korigjime madheshtie
i qëndroj
dritës, zbërthyer si një
ndëshkim
errësirave nxitoj…!
Νxitoj
të përqafoj dritën dhe
le të mbetem
i zbuluari i dijes në
rrezatime
fantastike dhe në
shkëlqime
drite mbeta, i përqafuari
i dritës
nuk ta dhuroj dritën…!
Si ndëshkim.

 

PA PËRSHTATJE

Mes psheretimave
piqeshin
ndryshimet…?
Cektësi
jetës së zbehur në
ekstreme
na përpunonin
përballjet…!
Në kohë shtrëngatash
ndanin
njesive kohore
të matur dhe
dërmuar, hidherimeve
zhytur
mendimeve…?!
Zbërthyer
udhëtimet tona pa
destinacion.
Ashtu matemi, në cektësi
vizionesh
të ndërprera, ndryshimesh!
Nuk kemi qasje
largësitë, i ndajmë
dhimbjesh
përshtatur mes rrënjëve
zbuluar
na mban dheu…?!
Nuk e di
nuk e di pse më dhemb
më trëmb
kjo dallgë e jetës!…
E pandryshuar
mes gjendjeve dhe
dhimbjeve
shfrenuar
mbi gjendjet e tyre
pushtuar
errësirave…!
Nuk gjej vizion.

 

NDJENJË

Μe verën e ngatërova
gotës
kur zbrazja, ç’do deshirë…!
Dhe një mundim
i turbulluar mendimit
të heshtur
të mohimeve, pijes
së verës
egzekutoj derdhjet…?!
Si dridhje
ndjenjash i kapërceja
joshjeve!
I ktheva me fund
dëshirat
më devijonin, afrimitetit
buzëngjeshur
e ndjeva, buzëve më la
shijen e saj
intime prej gotës aty
ku buzët e saj
i afroi, pa ndrydhje
dëshirash dhe
hukatjesh në përqafime
çliroheshin mbi
buzët e gotës rrethuar
ndjeva…!
Të përplaseshin, ndjesive gjeti!
Tejkalimet
e joshjeve kulluar dialogut
të heshtur
në pushtim dehjesh na
ngrohin…!
Vetmitë, e shuara mbi
shpresat
në mushtin e trupit të saj
gjeti…!
Dhimbjet, ja mohoj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s