Për Agim Mato, poet , botues / Poezi nga autorë të ndryshëm

 
 
JASHTË EKLIPSIT
(Poetit nga Saranda, Agim Mato)
 
Jashtë eklipsit të bëra pritjen
Të shihja ku je dhe ku ishe,
Të gjeta duke kërkuar dritën –
Kur në shpirt dridhje kishe…
 
Valëve të detit t’gjeta pa busulle,
Në mëshirë t’ erërave, aq përplasje…
I mëshiruar me shqelma e shpulle –
Udhëkryqeve të jetës me ngasje…
 
Të gjeta duke numëruar plagët,
Vazhdimisht të bëra nga i njëjti fis
Me ideologji shterpë e të largët
T’i ndrydhte ndjenjat tua, ai pis.
 
Se si të shpëtoi barka në ato valë,
Miku im i kalitur me lot e kërbaç;
Që ethet n’ vazhdime të ishin halë…
Të shkuara n’pakthim, jetë të mirë paq!
 
 Ibrahim Kadriu
 
 
 
KTHJELLTËSI JONI
(Poetit Agim Mato)
 
Në valët e vargjeve
vije si krahlënduar
me dritën e fjalëve
përtej kohëve tona
 
Lundrimtar në stuhi
timonier i skalitur
për të mundur dhembjen
atje ku fjala bekoi të nesërmen
 
Mëngjeset vinin me Ty
si te“Pluhuri i artë i përjetësive”
në kaltërsitë e Sarandës
dhe në Teatrin e Butrintit
 
Në zemër ke peshuar
dhembjen me lotin e Jonit
në thelltësi bashkudhëtar i pamposhtur
përjetësisht kalorës agimesh
 
Më 12 maj 2021
 
Nexhat Rexha
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s