Ramadan SINANI

ramadan

           Ramadan SINANI

U lind më 16 qershor 1944 në Tetovë, ku kreu shkollën fillore dhe gjimnazin. Në vitin 1971, në Beograd diplomoi në Gjuhë dhe Letërsi Shqipe në Fakultetin e Filologjisë. Më 1987, në Universitetin e Prishtinës, magjistroi në temën “Vendlindja në poezinë e sotme shqipe”. Një kohë punoi në gjimnazin e Vitisë dhe të Tetovës. Që nga themelimi ka ligjëruar në Universitetin e Tetovës. Ramadan Sinani ka botuar një numër të konsiderueshëm librash me poezi dhe studime letrare, si:

 

“Kavallet e Sharrit” 1990

“Emblemë i/lirie” 1995,

“Vendlindja në poezinë e sotme shqipe” 1996

“Heu” 2001,

“Shtëpi të kesh” 2004

“Zjarr e acar” 2006.

Ne shkojmë drejt Zotit, thoshte shën Agustini, jo duke ecur po duke dashur, i tillë shkoi drejt Zotit poeti i nderuar Ramadan Sinani, më 4 janar 2007.

SHQIPËRIA

Mbi Të Gjitha

Më E Shtrenjta

Më E Shenjta

Më E Ndritura

Më E Dashura

Më E Gjera

E Tëra

Shqipëria

Mbi Të Gjitha

Të Gjithë

Nënëmadhja

Sh Q I P Ë R I A

 

KOSOVA

Fjalë e madhe

sa një dhimbje

Univers

sonatë e madhe

sa një krenari

Gjithësi

Shqipe e madhe

Sa një rruzull

K O S O V A

Që s’bie

 

ABDYLAZIS ISLAMI

 

Nga Eldoradoja në Sharr

Udhët arrijnë tek ti

 

I përputh si mileniumet

Dhe e emërton me paqen e kombit

 

fëmijët mësojnë urtinë e nderin

 

pleqtë frymohen se ua rirrëfen rrënjët

 

Ti

 

Abdylazis Islami

Dhe Sharri

El Doradoja e kërkuar në gjakim

 

Jetojnë bashkë

në konak universi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s