KOMENT PËR INTERVISTËN E ERISA ZYKA ( Rreth intervistës së 16 marsit në ”PORTALONLINE” ) / Nga Agron MEMA

KOMENT PËR INTERVISTËN E ERISA ZYKAJ

( Rreth intervistës së 16 marsit në ”PORTALONLINE” )

 

 

agron mema

Nga Agron MEMA

 

 

U mrekullova nga profesionalizmi dhe përgjegjsia kombëtare e kësajë gazetareje që na bën të ndjehemi krenarë me prezencën dhe aktivitetin e sajë në auditoret e potikës dhe mediumet Evropiane.Një leksion i vlefshëm për gazetarinë në aktualitetin e sotëm dhe përpjekjet për integrimin perëndimor si të asjë shqiptare dhe eurolindore në përgjithësi ku në këto vende postkomuniste mendësia e qeverisjes s dhe ndonjherë edhe implikimi i tyre në goditjen kundër gazetarve , ku ç’do vit grupe të lirisë së shtypit dhe gazetarë ankohen me forcë për ëtë fenomen dhe mungesën e interesimit kur goditet media.

 

Erisa zykaj

ERISA ZYKAJ

 

Më e përgjithshmja është se qeveritë kanë një qëndrim të pa qartë ndaj gazetarve dhe nuk e quajën si detyrë mbrojtjen e tyre.Dh Erisa shpall se ç’farë është e sigurt dhe ç’farë jo në rolin e gazetarit.Mund ta quash intervistën edhe si një manual praktik për realitetin gjithpërfshirës të përballjes së gazetarisë dhe sidomos përgatitjen sa më profesionale për të punuar në mjedise konflikti.Ndonse me rezerva, por Erisa shfaq edhe qëndrimet kritizere të personaliteteve shqiptare me një mesazh që nënkupton se njerzit e mi donin të më përulnin, por miqtë më mbrojtën, duke dhënë kështu një shuplakë ndaj atyre që shkaktuan incidente me të në shërbim të detyrës dhe kombit të sajë, e bindur se mbron atë që u rit me të:lirinë e atdheut të sajë me devizën se kombin e shëndoshë uniteti, jo përçarja.Dhe për këtë ajo nënvizon se është e ndërgjegjshme se këta persona kur të kapërcejnë gjendejen e trishtuar , do të mund të bisedojnë me të shtruar, sepse ajo është e armatosur deri në dhëmbë për të arritur atë që beson, dhe këtë e ka gjykuar gjatë.Në intervistë patriotizmi vjen me përmasa dhe dimensione bashkëkohore, me aritmetikë dhe matematikë të një logjike të ftohtë .Ajo nënkupton midis rreshtave dhe domethënies së fjalve dhe fjalive të zgjedhura bukur si margaritarë të një varseje, se të mbrosh ligjin dhe të drejtën, do të thotë të mbrosh demokracinë për të cilën luftove.Ajo e njeh mirë historinë e vendit të sajë dhe është krenare, ndaj plotë krenari vijnë edhe komentet dhe analizat e sajë për gjithshka flet në këtë intervistë suprizuese, si të gjtha intervistat e sajë.Të lumtë Erisa !Të falenderoj! Suksese krenaria jonë shqiptare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s