A ËSHTË E MIRË DASHURIA!? / Nga Merita Sadiku

A ËSHTË E MIRË DASHURIA!?

 

 

merita sadiku

Nga Merita Sadiku

 

 

Sa bukur është të ndjesh e të duash, ndoshta pjesën tjetër tënden, që s’është e njëjtë por që plotëson mangësin apo boshllëkun tënd ,Sa mirë ti falësh kohë përkushtim dhe njëjtë të marësh në kthim .

Por në dashuri të gjithë lëndohemi, sa është e mirë është edhe e keqe .

Në çdo rrethanë apo mënyre ti lëndohesh .Por është i çuditshëm fakti që lëndohemi tepër nga dikush .E pastaj mundohemi ta harrojm atë dashuri, duke shëruar veten dhe nisim një tjetër lidhje. Por gjithmon duke menduar se jemi më të mirë se ai apo ajo  që gjetëm, për vetë faktin që jemi dy sot ,e për këtë fitore i jepni merit vetes . Por nis e bën të njëjtat gabime, që dikur si duroje kur dikush ti bënte ty .Përkushtim jepje e nuk merje ,sot mer por nuk jep .Me atë motivin se ti ke dhënë shumë .Por askujt si plasi se çke kaluar ti,,,sikur askush s’të pyetën si ke qenë .

Por në një lidhje apo dashuri të re, jep atë që je mësuar të jepësh ,e mer apo nuk e mer, është çështje tjetër .Mos ndrysho ji vetvetja ,dhe falë falë dashuri,tregoj që din të falësh din të japësh .Por mos u bëj egoist, se dikur u lëndove e sot kusurin e dikuj tjetër,ja kthen tjetër kujt .

Se ndoshta në rrethana të ndryshme, edhe ajo apo ai, që ti ke gjetur,është i zhgënjyer nga të njëjtat gjëra, ka dhënë e kurrë s’ka marrë ,,Thua a e keni menduar ndonjëherë se pa dashje dikë e lëndoni dy herë ,për një herë që jeni lënduar vetë!? .

A është e mirë dashuria!? hmmm se dij, shpesh është torturë shpesh kokëçarje ,e pse pra mos ta marim si moskokëçarje.

Ti shërbejm njerëzve atë që shërbejn, të njëjtën gjë me të njëjtën monedhë ,a mundemi!?,, se dij ,duhet të mundohemi. Në rrallë të parë të respektojm veten, e jo te duam dikë më shumë se vetja .Të duash më shumë veten është domosdoshmëri jo egoizëm .Të falësh dashuri është hyjnore dhe magjike

Të marësh nënçmim është poshtërsi ,të jesh e poshtëruar është maskarallëk .

 

Unë e dua veten e do ta dua gjithmon, po se deshta personin tim, më fale ty s’do të të dua kurrë . Gjithçka në jetë harrohet kur shija është e keqe ,gjithçka në jetë kujtohet kur kujtimi është i bukur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s