Poezi lirike nga Natasha Xhelili

natasha Xhelili

 

Poezi lirike nga Natasha Xhelili

 

 

 

E DËNUAR…

 

Jam e dënuar të të dua

Të mbaj si flakë në shpirtin tim,

Të më djegësh pareshtur mish e thua,

Të ngrihesh në shenjat që japin gëzim.

 

Jam e dënuar të të kem me vete

Zhytur në ashtin më të thellë,

Si pjesë zemre, burim jete,

Si gur Meke që s’mund të bjerë.

 

Të çoj si Sizif në majat e mia

Ti rrokullisesh të të marr prapë,

Si Promote më hahet mëlçia,

Nga dejet s’të shkul të të japë!

 

Ti përtërihesh me frymën time,

Dhe kur zvarritem në pakufi,

Je prapë atje në fluturime,

Më ngre, më ul, më deh si ti…

 

Ty të kam si plagë të freskët,

Që dhemb, shpon njëmijë gjilpëra,

Që të mos jesh një yll që meket

Si gjeni ndriçoj botë të tëra.

 

 

 

 

ASKUSH S’MË DO SI TI

 

Askush s’më do si ti

As pjesët e pandashme të trupit tim

As dielli dhe hëna që më krijuan,

As gjërat që prek e përkëdhel përditë,

As plagët e jetës që më dhembin kaq shumë,

As frymëmarrja ime që një ditë do mbarojë…

 

T’i hap fjalët si letrat e fatit,

Ndjenjat e tua janë qiejt e mi,

Horizontet e ëndërrta,

Agimet imagjinare në krahët e tu.

Gjendemi midis

Jetës dhe amëshimit,

Përjetësisë së ylbertë të binjakëve,

Tkurrem e strukem të mos shfaqem,

Po ndjenjat e tua më bëjnë gjigande…

Askush s më do si ti!

I lutem vetes të hap portat e botës për ty

 

 

 

 

FLATRAT

 

S’e mposhta dot zemërimin

E mohova dashurinë

E humbur nisa flatrimin

Humnerash të end mërzinë.

 

Po ti heshtjen si gjithmonë

Vë mburojë për shigjeta

Ulur rri në stolin tonë

Sa të bëhem unë vetvetja.

 

E urrej unë fluturimin

Prej territ në tëndin gji

Se ti nuk e njeh tundimin

Të jesh mbret në lartësi.

 

Të derdhesh si heshte pas meje

Të ndiesh frikën, dhimbjen , mallin,

Në psherëtima rrufeje

Flatra dragoi të dalin…

 

I tjetërsuar në deje

Rigjen ëndrrash unin tim

Vallen e nisur prej teje

Do ta ndjek gjer në flijim.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s