Shtëpia Botuese “ ADA” publikon vëllimin poetik ” Dashuroj se nuk di të urrej…” të autorit Vasil Tabaku në bashkëpunim me piktoren Valentina Boduri

 

12932680_10207587746324442_8815112674457991206_n

 

Shtëpia Botuese “ ADA” publikon vëllimin poetik ” Dashuroj se nuk di të urrej…”  të  autorit Vasil Tabaku  në bashkëpunim me piktoren Valentina Boduri, e cila me penelin e vet ka riprurë çdo poezi të poetit, duke i dhënë kështu librit një veçori tjetër dhe një perfomancëtë lartë artistike. Libri është publikuar fillimisht në Greqi dhe tashmë vjen edhe në shqip nëpërmjet Shtëpisë Botuese “ ADA” .

 

 

Titulli i librit: Dashuroj se nuk di të urrej…

Autor: Vasil Tabaku

Ilustrimet: Valentina Sokoli – Boduri

 

Përgatiti për botim : Roland Lushi

 

Formati: 14 X 20.5

 

ISBN: 978-9928-204-73-8

©: Autori

 

 

Roland-Lushi

Roland Lushi

 

Botimet ADA

Shtëpia botuese “ADA”

Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20

Cel: 068 22 190 16

Tiranë, mars 2016

CIP Katalogimi në botim BK Tiranë

 

 

Vasil Tabaku -1

Vasil Tabaku

 

Tabaku, Vasil

Dashuroj se nuk di të urrej… : poezi / Vasil

Tabaku ; red. Roland Lushi. – Tiranë : Ada, 2016

88 f. : me il. ; 21 cm.

ISBN 978-9928-204-73-8

1.Letërsia shqipe 2.Poezia

821.18 -1

 

 

10671367_686312551479908_989610482025931484_n

NJË PIKTORE E VEÇANTË DHE MAGJIKE SI VALENTINA BODURI

 

Të bësh art, poezine ta besh të flas nëpërmjet ngjyrës dhe formës së gjallë.Të rikrijosh duke I dhënë ngjyrës dhe formës shpirtin tënd të bukur e të madh. Këtë gjë ka arritur ta realizoj me mjaft mjeshtëri dhe art piktorja Valentina Boduri, që aktualisht punonë dhe jetonë në Greqi, një piktore brilante plot passion dhe dritë, plot fantazi dhe profesionalizëm, plot aftësi krijuese dhe novatore.Piktorja e mirnjohur Boduri, më kërkoj që të bënte për cdo poezi timen që do t’i pëlqente një pikturë, më sakt një punim artistik, dhe ja arriti. Pas punëve të para mbeta I mrekulluar. Piktorja Valentina kishte arritur të depertonte në thellesi të university tim krijues poetik. Ajo nëpërmjet ngjyrave, arriti me përsosmëri të realizontë imazhe të mahnitëshme të poezive të mia. Ishte një punë e arrirë, plot profesionalizëm, fantazi dhe përgjegjësi e latre krijuese. Piktorja magjike kishte ditur të zbërthente magjinë e poezive të mia duke më lëne të befasuar. Ajo zbërthente me një mjështëri plot finesë, elegancë dhe art psikologjinë, karakteret dhe botën e brendëshme të njerëzve që jetonin brenda poezive të mia.E vlerësova në maksimum këtë punë mjaft të arrirë dhe nëpërmjet saj lexova shpirtin e madh e të mrekullueshëm të një artisteje të mrekullueshme e cila pa as më të vogëlin dyshim do të lërë gjurmë të vecanta në pikturën tonë kombëtare. Valentina Boduri, është ndoshta sot piktorja shqiptare që shënon një arritje të vëcantë dhe tëpër domethënëse. Në punimet e Valentinës është e thjeshtë të lexosh zemrën e saj fisnike, dinjitoze dhe plot dhimbje e dashuri për njeriun, por vuajtjet e tij dhe sakrificat. Të gjitha këto ne I shikojmë të mishruara mjaft bukur tek ngjyrat e kombinuara në mënyrë përfekte, plot talent dhe aftësi. Me këtë bashkëpunim mes meje dhe piktores së mrekullueshme Valentina Boduri, shpresoj të kemi arritur punimin e nje libri të vecantë, tepër shprehës dhe domethënës, nje libër kushtuar njerëzve tanë e vecanërsiht njerëzve në nevoj, atyre që cdo ditë e shikojnë lindjen e diellit si një mundësi më të mirë për jetën e tyre të vështirë e plot sakrifica.Falemindërit Valentina për këtë mundësi të rrallë, përjetësisht do të të jem mirënjohës…

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s