KUSHTUAR TË GJITHË EMIGRANTËVE – Maram Al Masri / Shqipëroi Maksim Rakipaj

KUSHTUAR TË GJITHË EMIGRANTËVE

 

Maram Al Masri

 

“Bota është mizore, o bir,
mizore si breshëri mitrolozi
mizore si muret e një qendre dëbimi
mizore si një vështrim përbuzës
duhej të ta kisha thënë para se të vije këtu, tek unë
të ta kisha thënë se bimët e brishta
shkelen me këmbë të parat,
duhej të ta kisha thënë, këtu i duan me shkollë, me diploma
me para
dhe po të them
i mbyturi të mbyturin
dot nuk e shpëton
emigrant
gjithë jetën ke për të mbetur
në shënjestër, gjithmonë i dyshimtë
duhej të ta kisha thënë se emigrantët që vinë të brishtë janë
si fëmijët.”

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

 

 

Maks Rakipaj

Shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s