TI DO TË VISH / Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista

 Mimoza cekici rista

Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista

 

 

TI DO TË VISH

 

Ti bën të qeshësh por nuk mundesh

në duar kokën si globi rri peshon

pulit sytë, të më shohësh ndruhesh

mërzia dhe heshtja, ajrin rëndon.

 

Janë ato orë kur gjithçka i ngjan ikjes

të qetë nga jashtë por brenda furtunë

pëllumbi i paqes reh krahët e pritjes

fjalët me pranga i lidh edhe unë.

 

Por unë di të pres siç pret një stinë,

që të vijë, me një hënë dhe diell tjetër.

ti do të vish të më shtosh bukurinë,

ashtu pa zhurmë, e pa premtime në letër.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s