Delir – Poezi nga Panos Stathojiannis / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

13062420_1210191775665128_7999665895413669550_n

 

Poezi nga Panos Stathojiannis

 

 

Delir

 

Falëm mundësinë, im Zot, të mbes në memorje njerëzish

një nga librat e mi, që me kaq frymëzim e lodhje kam krijuar

unë, shërbëtori Yt, në përvuajtje ngujuar!…

Dhe nëse kjo që kërkoj është tepëri, për përfilljen Tuaj, pafund

do të isha i lumtur nëse mbet’ vetëm një kapitull i tjë, cilido më në fund!…

Çfarë jam duke thënë – më mjafton të fitoj pavdekshmëri

një frazë e tijë… njëzë vetëm, fjali…

Mjafton të mbetet, vetëm titulli i tijë…

Jo, jo i plotë… as ai!…

Siç u përkujdese për të varfërin Tomas Mor

që nga e gjithë vepra e tijë, ku Ju, nuk Vutë dorë…

Urdhëruat, veç një fjalë të mbesë në shekuj, e di,

(dhe ajo… konceptuar, nga vetë ai)

fjalëz shkëputur prej titullit, të librit të rrallë :

“Libër i artë, jo më pak i dobishëm, se argëtues,

përsa ju përket kushteve të shkëlqyera

mes Shtetit dhe ishullit ti ri, me emrin… UTOPI!”

Çfarë fjale, ama!… Çfarë fjalë!…

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s