Sonte – Poezi nga Rula Triandafilou / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

13133148_1214587891892183_4483421500113391975_n

Poezi nga Rula Triandafilou

 

 

Sonte

 
Kur dritëhëna pelagësh shtrihet e sermtë
Dhe aromë jargavani, ajrisë, i çuçuris dy fjalë
që larg, natën, këngëgjoni si me thikë godet,
Dëgjoni…
Udhëtime të magjishme premton e detit valë

Sonte
Në frymëmarjen tënde, në të buzëve flakë
në erëngrohtat frymuar këtu
dorëzohem vorbullës, në duart e tu

Sonte
Në një kopshnajë të fshehtë, valles dua t’ja nis
nën muzikë mistike, ëngjëllore
kungatë do të marr, do të pi, të ëmblën, verë dashurore

Sonte
Veç një udhëtim, një destinacion
Aty ku dielli agon
Prehrit tënd…

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s