Vlerësime të autores Iliriana Sulkuqi / Nga: Fatime Kulli

 

Vlerësime të autores Iliriana Sulkuqi

 

 

fatime 1

Nga:  Fatime Kulli

 

Pas udhëtimit letrar “JETA SHËTIT NËPËR ËNDRRA…” poetja e mirënjohur, Iliriana Sulkuqi, autore e dhjetëra veprave me poezi, shënime kritike, libra e revista për fëmijë, udhëton në Maqedoni, e ftuar në veprimtarinë kushtuar humanistes së përbotshme, Nënë Tereza, në prag të shenjtërimit të saj.

Për kontributet e saj, Iliriana vlerësohet me Titullin “MOTHER TERESA” nga autoritetet e pushtetit lokal në Shkup.

 

14202737_10208841404786040_5902622964626023300_n

 

Po nuk është rastësi që, Iliriana të marrë Titullin “MOTHER TERESA” në veprimtari të rëndësishme, pasi Iliriana Sulkuqi është vlerësuar “AMBASADOR I PAQES” nga Federata Botërore për Paqen (tetor 2011).

 

14232606_10208841405706063_8974853959231217690_n

 

Dhe për ne shqiptarët kudo ndodhemi, Iliriana Sulkuqi, është një vlerë e pa kontestuar dhe krenaria jonë, është shpirti dhe trungu human i letërsisë shqipe. Këtë e ka treguar me punën dhe vlerat e saj intelektuale e letrare në dekada.

 

14225432_10208841405226051_3385039160790976653_n

Iliriana Sulkuqi

 

Zj.Iliriana Sulkuqi vlerësohet me motivacionin: Reflektim i Mirësisë, i Paqes, i Dashurisë, për një kontribut të veçantë në Art, Kulturë dhe Humanizëm.

 

Kryetari i Komunës së Çairit, Shkup , Maqedoni

Izet Mexhiti 26 gusht,2016.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s