NOSTALGJI / Poezi nga Drita Lushi

14217985_1309659955740768_1861064255_n

Poezi nga Drita Lushi

 

 

NOSTALGJI

 

Dikur,
Një sobë me dru
Dy divanë
Një tavoline druri
Që na mblidhte darkave,
Të hanim atë darkë të thjeshtë
Që s’ishte kurrë shumë…
Pastaj të lumtur,
Treteshim orëve te natës
Të ëndërronim në gjumë.

Sot
Tavolina është plot
Dhe kurrë s’mbaron;
Kolltukët shemben nga jastëket;
dhe njerzit, s’darkojnë me njerzit
por me… qentë.

 

@Drita Lushi.
Shtator,2016

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s