Poezi nga Bardha Alimeta

bardha

Poezi nga Bardha Alimeta

 

 

Ajo …e fundit fjalë

 

Ajo… Ishte e fundit fjalë

e fundit që ne thamë

e çuditërisht pas asaj,

si ts huaj u pamë

me sytë e zemrës qamë,

por lotë nuk lëshuam

Ajo ishte e fundit fjalë

Nga gjithë ç’ kishim kaluar.

 

 

Urreva veten time

 

U preva në mes nga ti

nga fjala jote si sëpatë

U lodha së dëgjuari premtime

U lodha aq shume, sa urreva veten time.

 

 

Një fjalë

 

Një fjalë të ngrohtë, të mos ndjejmë dimër

një dashuri të na shërojë, me mijëra fjalë

të thëna së bashku, e mira botën ta mbulojë.

 

 

Sërish …

 

Të takova serish

m’ u duk, si herën e parë

Të dy u puthëm,

u prekem

Te dy digjeshim zjarr

dhe pse kishim kaq kohë,

që bashkë nuk ishim parë

U deshem sërish me mall

Ashtu…,  si ditën e parë…

 

@alimeta

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s