Zhulieta Grabocka ( Çina)

zhuljeta-grabocka

Zhulieta Grabocka ( Çina) 

 

Zhuljeta Grabocka (Çina) ka lindur në vitin 1953, në qytetin e Korçës. Ka mbaruar studimet e larta pranë Universitetit të Tiranës, fakulteti Histori – Filologji, dega:  Gjuhë – letërsi shqipe. Në vitin akademik 1982 – 1983 ka përfunduar kursin pasuniversitar një vjeçar për gjuhësi me rezultate të shkëlqyera. Ajo ka një përvojë të pasur në mësimdhënien e lëndës së letërsisë, në menaxhimin e drejtimit të shkollës së mesme në Maliq dhe inspektimit pranë DAR Korçë.  Vitet e fundit, ajo punoi në disa shkolla të qytetit të Tiranës dhe doli në pension në gjimnazin “Qemal Stafa”. Krahas veprimtarive me shoqërinë civile, ajo ka punuar si e jashtme në redaksinë e kulturës pranë Radio Korçës. Ajo ka shkruar dy vëllime me poezi “ Ditari i gushtit” dhe “ Bota pa stinë”.

 

 

Vepra letrare të botuara:

 

 

10409199_1009261255754133_4608713393146463107_n

Ditari i gushtit 

 

 

 

12512295_1231910006822589_781187068693287060_n

Bota pa stinë

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s