Kalendari poetik: Nikki Giovanni 7 qershor 1943 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Nikki GIOVANNI

Kalendari poetik: Nikki Giovanni 7 qershor 1943

Shkrimtare dhe poete amerikane, sot mbush 75, ja një poezi e saj duke e uruar “Happy Birthday to you, Nikki!”:

POEMË PËR MIQËSINË

S’jemi të dashuruar
prej dashurisë
që bëjmë
por prej dashurisë
që kemi
S’jemi miq
prej të qeshurave
që bëjmë
por prej lotëve
që kursejmë

Pranë teje s’dua të jem
prej mendimeve të njëjtë
por për fjalët që kurrë
s’i kemi thënë
S’do të më marë malli
për çka bëjmë
por për atë çka jemi
bashkë

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s