Piktorja Mimoza Hametaj pas shumë  ekspozitash kolektive dhe personale inaguroi në qytetin  e Anconës, Itali ekspozitën e saj më të re,  me temë : “Ngjyrat në levizje”

Piktorja Mimoza Hametaj pas shumë  ekspozitash kolektive dhe personale inaguroi në qytetin  e Anconës, Itali ekspozitën e saj më të re,  me temë : “Ngjyrat në levizje”

Piktorja Mimoza Hametaj pas shumë  ekspozitash kolektive dhe personale inaguroi në qytetin  e Anconës, Itali ekspozitën e saj më të re,  me temë : “Ngjyrat në lëvizje”. Eksppozita e hapur tërhoqi vëmendjen e shumë vizitorëven të cilët të impresionuar nga kjo paraqitje vlerësuan kalimet nga stili naiv, materiko , pop në fantazinë e krijimit, ku dukej qartë se idetë e autores janë një burim krijimi i pa fund. Dikush u shpreh që ka diçka nga Pollock, dikush nga Frida Kalo, dikush tjetër  nga Enriko Bai, por e vërteta është se Mimoza ka patur fatin që në fëmijërinë e saj të dëgjojë përralla pa barim nga gjyshja, të cilat  i zhvilluan më pas  fantazinë, ndërsa nëna me shumë ide dhe gusto me krijimtaritë e saj artizanale i zhvilloi idetë dhe harmonizimin e ngjyrave të bukura në pikturë.

    

     

Me kurse dhe me vazhdimësi autodidakte, Mimoza fitoi lirinë për të krijuar pa rregulla dhe shpesh me pjesmarrje në ekspzitat “Arte pa rregulla”.  Vizitorin e emocionojnë këto lloj punimesh, pasi gjejnë aty fragmente nga jeta , ku gjithëkush e komenton përmes natyralizimit të ideve vetiake.

Dëshira e saj është që në muajin Korrik të hapi ekspozitën me punimet e saj në vendlindjen e saj,  qytetin e Vlorës.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s