Kalendari poetik: *Salvatore Quasimodo (1901-1968) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj


Kalendari poetik: Salvatore Quasimodo (1901-1968)

Si sot, 50 vite më parë, ndrroi jetë nobelisti i shquar italian; në këtë përvjetor sjell poezinë më të njohur të tij ” ‎Ed è subito sera”:

DHE MRAMJA BJEN, FILL

Në zemër të dhevt, i vetmuem gjithsecilli,
i përshkuem veç prej nji rreze dilli:
dhe mramja bjen, fill.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s