MALREALI : Poezia heuristike e para e llojit të saj! / Irina Hysi

MALREALI

Poezia heuristike e para e llojit të saj!

Poezia heuristike është eksperimentimi i zambakut” të imagjinatës njerëzore, një lloj realiteti ndryshe i ndërtuar prej sekretesh mrekullish të  vërteta që fshihen shpirtit jo si mendim por si fenomen i heshtur, e cila të fton në zbulimin e një rrënje t”pamatshme e fije për fije vemendjeje por gati e njëjtë me mohimin e vetëkuptimit poetik!

 

MALI DHE REALITETI

Hyrja imagjinative në një mal mbinatyror, të një realiteti tjetër nga ai që jemi mësuar deri tani, detyron veten të ballafaqohet me psiqikën një rendi metafizik që dekurajojnë atë, por që japin malit realitetin, i cili stimulon thelbin për krijimin e të vërtetës së tij, gjë që koha pohon në kohë me dy akset!

 

(Φ)I#IRINA HYSI MA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s