Kalendari poetik: Patrizia Valduga 20 maj 1953 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Patrizia Valduga

Kalendari poetik: Patrizia Valduga 20 maj 1953

Mbushi 67 më 20 maj poetja italiane, e njohur për poezitë e saj erotike; përzgjodha njërën prej tyre paksa më të butë, më sentimentale. Bashkëjetoi me poetin, kritikun dhe përkthyesin e njohur Giovanni Raboni, deri sa ai ndrroi jetë në vitin 2004. Poezitë e saj me rima AA ose AB janë mjaft ritmike, muzikore…ja njëra prej tyre:

KËTU, BRENDA MENDJES

Brengoset, plagoset zemra, gjak kullon,
pikë – pikë kullon, përbrenda vajton,
pikë – pikë, ja, fare pa u ndjerë,
ngadalë, pa u ndjerë zemër e mjerë,
shkrihet zemër e shkretë, pikë – pikë
dhe përbrenda mbeten lotët të gjithë,
se s’qajmë me sy, të qarët e vërtetë
i padukshëm është, brenda mendjes mbetet.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s