Poezi nga Agim Desku

Poezi nga Agim Desku
 
 
HOMAZH FJALËS
-Vëllait
 
E di çfarë më thonë miqt e fjalës
Kur i pyes për fjalën e bukur
E them nga shpirti i plastë
Se s’ka si fjala e shejtë vëlla
 
Edhe nëse e shkel fundin e botës
Edhe po hyre thellësive titanikiane
Fjalë të dhembjes e më plagë gjen
S’gjen si të vëllait dhe mikut të shejtë
 
Nëpër shekuj fjala s’di a na ka besue
 
A ka folë ndonjëherë gjuhën tonë
Kur i jemi betue në dhembje të vëllait
Kurrë mikun mos më e tradhëtue
Nuk i harrova kurrë plagët e luftës
 
Ndoshta kam arsye sot të festoj
Fitoret e luftës në ditar po t’i numëroj
Vëlla nuk të harroj jeta e bukur
Ia dole t’i mund Apokalipsat e ferrit.
 
 
 
PSE SHKRUAJ
 
Shkruaj se e di se ju duhet miqve një fjalë
Ajo e bukura t’i mbanë në jetë të gjallë
Kam më shkrue për yjet që më s’janë vet
Mbi re ka kohë që kanë ba shoqëri të re
 
Më duhet të shkruaj për t’ia kujtuar vetes
Se dikur isha pesë shekuj i robëruar
Për besë fjalën e kisha të trashëguar
Për këtë flasin lapidarët nëper secilin lokalitet
 
Për të bukurën ec e mos e thuaj një fjalë
Kur rri me ty dhe të shndërron në hyjni
Shumë kam për të shkrue për të vërtetën
Nëse nga aty kam liri të flas për jetën
 
Edhe çfarë më thot luftëtarja të shkruaj
Lirinë e trimit në teater e do ta ruaj
S’ka frikë nga dhembja e as nga shembja
Demonët e atdheut i di me emra
 
S’dua të shkruaj për urrejtjen asnjë fjalë
Ah sikur të ishte kjo e keqe veç përrallë
Të shkruj për hyjnitë kur të falin dritë
Buzëqeshja e tyre çdo ditë lart të ngritë
 
Të gjithë shkruajnë për rrënjët e Gjergjit
Por unë shkruaj të mos na marrin ca të huaj
Ec e mos shkruaj për këtë popull më gjuhë të Zotit
Mjerisht i ndarë në copa të Evropës
 
Ca në Anadoll e ca në botë si robot
 
Shkruaj edhe për motrën bije e konakut
Kur vjen të vëllai pimë kafe buzë oxhakut
Dritën e diellit nga larg ajo ma sjellë
Për të trëndafilat më të bukur unë i mbjelli.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s