Poezi nga Zamira Agalliu

 
Poezi nga Zamira Agalliu
 
 
 
Sot në Vlorë
 
Sot në Vlorë bie një shi i butë e i qetë
Deti ka hapur krahët për t’i mbledhur pikat
Retë i shtyjnë andej një erë e hollë e lehtë
Brenda saj vlojnë Lumturitë dhe frikërat!
 
Sot Vlora dremit mbi shtratin e valës
Trotuarët të plogësht pa ngjyra
Janari vjen në krahët e prrallës
Atje jashtë, re të bardha sjell natyra!
 
 
 
Paqa peng
 
Ah të kisha një laps plumbi
Dhe një fjalë të mprehur holl
Një letër të bardhë, një krah pullumbi
Dhe një erë oqeani fjoll. . .
 
T’u shkruaja të këqijëve një letër
Atyre që mbajnë peng Paqen
Edhe të mirëve, të rrahurve, patjetër
Êshtë faji i tyre që kthejnë faqen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s