Kalendari poetik: Xhorxh Gordon Bajron (1788-1824) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Kalendari poetik: Xhorxh Gordon Bajron (1788-1824)
 
Si sot, 230 vite më parë, u lind George G. Byron, poet dhe politikan (antar i dhomës së lordëve), ndër më të shquarit e romantiçizmit britanik, krahas John Keats-it e Percy Bysshe Shelley-t. Kryevepra e tij, Çajld Harold-i, ku mjaft vargje u kushtohen me admirim shqiptarëve të asaj kohe, korri një sukses të paparë. Në 233 vjetorin e lindjes së Poetit përzgjodha këtë shqipërim timin:
 
 
NUK PO DALIM…
 
Nuk po dalim ne të dy vonë
Netëve për të shëtitur,
Sado që zemra dashuron
Dhe lart shkëlqen hën’e ndritur.
 
Kalbet shpata kur nga milli s’del,
Myket shpirti, në gjoks i ndryrë,
Zemra vetë pushon, më nuk rreh
Dhe dashuria s’merr më frymë.
 
Sado nata për dashuri u bë
Dhe rikthehet dita me dritë,
Shëtitje ne s’po dalim më
Netëve kur hën’ e bukur ndrit.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s