Dështimi im… (Il mio fallimento…) – Charles Bukowski / Solli në shqip Juljana Mehmeti

 
Poezi nga Charles Bukowski
 
 
Dështimi im… 
 
Solli në shqip Juljana Mehmeti
Mendoj për djajtë e ferrit
dhe fiksoj një
vazo të bukur
lulesh,
ndërsa gruaja në dhomën time
e tërbuar ndez dhe fik dritën
vazhdimisht.
Ne u grindëm
keq
dhe unë jam ulur këtu duke pirë duhan
cigare
Indiane
dhe ndërkohë në radio lutjet
e një këngëtari lirik,
nuk janë në gjuhën time.
 
Jashtë, dritarja në të majtën time
zbulon dritat e qytetit në mbrëmje
thjesht do të doja
të kisha guximin,
të coptoja këtë tmerr të thjeshtë
dhe te vendos përsëri gjërat
në vend,
por inati im meskin
më pengon.
 
E kuptoj që ferri është vetëm ai që
ne vetë
krijojmë,
duke pirë këto cigare,
këtu duke pritur,
këtu duke fantazuar,
ndërsa në dhomën tjetër
ajo vazhdon të
qëndrojë aty
duke ndezur dhe fikur
dritën,
ndezur dhe fikur.
 
 
 
Il mio fallimento… 
 
Penso ai diavoli dell’inferno
e fisso un
bel vaso di
fiori
mentre la donna in camera mia
rabbiosa accende e spegne la luce
di continuo.
Abbiamo litigato di
brutto
e io me ne sto qui seduto a fumare
sigarette
indiane
e intanto alla radio le
preghiere di un cantante lirico non
sono nella mia
lingua.
 
Fuori, la finestra alla
mia sinistra rivela le luci
notturne della
città e io vorrei solo
avere il coraggio di
spezzare questo semplice orrore
e rimettere le cose
a posto
ma la mia rabbia meschina
me lo
impedisce.
 
Mi rendo conto che l’inferno è solo quello che ci
creiamo noi,
a fumare queste sigarette,
qui ad aspettare,
qui a fantasticare,
mentre nell’altra stanza
lei continua a
starsene lì ad
accendere e spegnere
la luce,
accendere e
spengnere.
 
 

Solli në shqip Juljana Mehmeti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s