Vdekja do të vijë dhe do të ketë sytë e tu – Cesare Pavese / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

12933147_1193938957290410_1201779164334462256_n

Poezi nga Cesare Pavese

 

 

Vdekja do të vijë dhe do të ketë sytë e tu

 

Vdekja do të vijë dhe do të ketë sytë e tu

vdekja, bashkudhëtarja jonë

e pagjumë, prej agut, deri mbrëmjes vonë,

e fshehtë, si një vragëz e vjetër

apo, si më i delirti zakon. Sytë e tu

do të jenë, një fjalëz krejt hon.

Uturimë e fashitur, heshtim.

Për çdo ag, kështu i shikon

kur e vetmuar përgjunjesh

pasqyrës. O, shpresë dashuruar,

kësaj dite do të mësojë gjithkush

se je vetë jeta dhe “asgjëja” blatuar.

 

Për këdo vdekja, ka të njëjtin vështrim

Vdekja do të vijë dhe do të ketë sytë e tu

Do të jetë… si të harosh një dëfrim

si një refleks thellë, brenda pasqyrës

ku një fytyrë meiti të pluskojë

si të dëgjosh një gojë tejet të mbyllur.

Do të zbresim Hadit, të pagojë.

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s