KONTRIBUESI I RRITJES / Poezi nga Liliana Shkodrani Baçi

 

liliana shkodrani baci

Poezi nga Liliana Shkodrani Baçi

 

 

 

KONTRIBUESI I RRITJES

 

Te ura e bulevardit të Tiranës

hidheshin bishta sysh, e cigaresh.

 

Ndonjëherë dhe vargje.

 

Pronë e triumfti të tankeve

e të uniformave nën helmet.

 

Mes buzëqeshjeve si buket pa arom

mitet e fjalës

hidhnin tjetër hap.

 

Si e kundërta e Dafnes,

nën epshet e shikimeve të Apollëve

unë tik-taket , ruaja në parzm.

 

Krenaria e mermë,

faktin e mishërimit të bukurisë si hekur vuloste…

…pushonte në ndonjë rast,

se

zëmra s’më ish anije

besuese e ritit të hedhjes së spirancës

ndërsa priste stuhi të përngjishesh në valë.

 

Ndaj piva ujrat e lindjes

prej mitres qe priste çast.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s