AI (LUI) – Poezi nga Anna Costa / Shqipëroi : Maksim Rakipaj

 

anna costa- 1

Poezi nga Anna Costa

 

 

AI (LUI)

 

Femër kam qënë
në ditë që me muzgun ngjanin
dhe, kaq vetëm kaq dëshiroj.
Të ndjehem e lirë, e lehtë
si re ëndërrimtare
në qiellin e pranverës.
Tani e di, e madhe dashuri e tij,
si luledielli më do më do ai,
në çdo rrugë, në çdo rrugicë ai
për hapat e mi të heshtur është dritë.
Më siguron se lodhje e dhëmbje
nuk janë pa shpresë,
mjafton sytë të mbyll
për këtë…
që t’i shkoj pas.

 

 

Maks Rakipaj

Shqipëroi : Maksim Rakipaj

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s