Kërkojmë… / Poezi nga Marjeta Shatro

marjeta shatro

Poezi nga Marjeta Shatro

 

 

Kërkojmë…

 

Kërkojmë nga të tjerët,

aspak nga vetja jonë.

Çfarë kemi berë ?

Çfarë do të bejme?

Mos ndoshta është vonë?

Asnjëherë s’është vonë

Për një fillim të ri.

T’i japim kuptim jetës

Të kërkojmë thellë vetes

Me të mirën tonë.

Me të bukurin shpirt

Patjetër një thesar të vogel

Ne do  zbulojmë.

Prandaj të rendim

Të kapim kohën

Armiken tonë.

Sa do zgjatë jeta

S’ është në dorën tonë.

Veç të rrimë zgjuar

Syçelët gjithmonë!

Të ndërtojmë me shpresë

Fakte të ekzistencës tonë

Përherë në kërkim

Në një kontekst të caktuar kohor.

Për brezat që do vijnë

Të njohin të sotmen

Të nesërmen që do vijë

Nga dokumente dhe gjurmë kibernetike.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s