Poezi nga Fleta Satka

 

fleta satka

Poezi nga Fleta Satka

 

 

***

 

Kujtime të varfra

si një shkretëtirë e thatë

nëpër zemrat

e mendjet e njerëzve

braktisur

kërkojne oaz,

Sy me lot prej mallit

si një zgavër shkëmbi

grryer prej dallgëve,

pse dashurinë

zemra e ikur

harruar kishte…

o zbrazëti e boshuar

me emrin jetë,

rrënjë ke hedhur

në varfëri shpirti

dhe vuajte

ku dhembja folenë bër’ ka,

në frymë kontiunintesh…!

 

 

***

 

Fjalët sot janë bosh dhe pa limit

Me vepra, në ditare zemre shkruar

Vetëm premtime dhe ikje pa fund

Me shpirtra, në pritje harruar..

 

Do të pres thonë gith’ dashuritë

Do të kthehem thonë, sa e sa të tjere

Por në ndjenjat e shpirtit nën brinjë

Mbeti jeta një pritje përherë

 

Diku thanë dashurite;  Lamtumirë!

Diku ikën me shprese për t’ u kthyer

Por vitet kalonin pa të pyetur

Bashk’ dashurinë dhe veten gënjyer

 

Të tjerë deshëm, ndoshta diku’

Të tjerë na deshen, ndoshta përherë

Por jeta ishte e gjithë një kurth

Ku të shumtit  i çoi në të tjera dashuri

 

Dhe shkruan histori, nisur nga Zhulieta

Ndër epoka, kur dashuria ekzistonte

Nëpër ndjenja shpirti mbanin një shami

Ku gjithë jetën, dashurinë gjithkush kujtonte!

 

 

***

 

Nesër ndoshta do më kërkosh

në poezi, a ndonjë kujtim

e do thuash, si nuk pata shpirt

që i mohova zemrës saj, dashurinë

 

Por vjen një ditë e kthen kokën

në gërmadhat që të shembi jeta

flet me veten duke mbyllur sytë

si munda dhe nuk të desha

 

Gabimet paguhen dhe me përqindje

kur vret një dashuri të vertetë

të kthen malli në kohën e humbur

dhe thua ç’ më bëre o jetë…!

 

 

***

 

E ndjej shpirtin

në tuat duar,

sikur jam në kahët

e dy shinave,

dhe koha si një tren

i pabindur frenave,

shpirtin do më vrase…!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s