Poezi nga Nikos Gacos / Përktheu: Thoma Duka

Poezi nga Nikos Gacos

 

 

***

 

Kisha mbjellë një zemër
Me yllin e agimit
në dritaren tënde do dalësh
dhe nëqoftëse shikon një anije
që vinë nga kurbeti
dërgom të puthura
me pëllumbat e ty të bardhë.
Kisha mbjellë një zemër
në buzën e detit
tani që erdha të të gjej
me unazë dhe kryq
bëhu drita ime
dhe nga vera jonë e vjetër
më jep të pi dhe të pish dhe t’i
të ri e dashura ime përgjithmonë në tokë.

 

 

Thoma duka

Përktheu:  Thoma Duka

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s