Sonte… / Poezi nga Amazona Hajdaraj

Poezi nga Amazona Hajdaraj
 
 
Sonte…
 
Sonte nuk ka natë,
ka veç pika shiu,
që ndriçojnë pullazin e vjetër.
Dikund, një kumbonë ka ra në heshtje
dhe vëzhgon
mëkatet e kohës që lahen nga shiu…
 
Sonte nuk ka vargje të langshme
të varun në dritë – hijen e hanës.
madje s’ ka as hanë
e as shpirtra të derdhun
mbi çarcafë të përhimt prej tymit te cigares.
 
Sonte,
ka veç drithërima memece
kujtimesh.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s