RESNJET… / Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista

Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista
 
 
RESNJET…
 
Prej fundit nisen,
prej zemrës së territ
lastarë të hajthshëm përmbytur në faj
gjethet e blerta misterin mbartin
mbi ujëra përhapin zë, vaj…
 
Dridhet gjoli
në mish e lëkurë,
trupat e humbur-prehje nuk kanë
pranguar në lirinë e paskaj
vendas dhe të huaj misteri i mban.
 
Ëndrrat u thyen,
as trupa, as kocka nuk kanë
dhe loti tash grryen e veten e ha,
por nga thellësitë
në çdo resnje mbin si dritë
shpirti i tyre
dhe flakën shpërndan flakadan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s