Larg dhe afër Zgalemit ( kujtimit të ndritur të Fadil Zeqirit ) / Poezi nga Albert Habazaj

Poezi nga Albert Habazaj

 

Larg dhe afër Zgalemit

-kujtimit të ndritur të Fadil Zeqirit-

Si nuk t’u ndodha pranë këtë ditë blu
të të ndizja tre qirinj si Shën Mërisë,
të mirrja dritë të ngrohtë nga syt’ e tu,
të mbushja me drit’ shprese syt’ e Çamërisë,

të faqekuqes Çamëri me djep nderi,
që të ka petrit e ballë dinjiteti,
me fjalën për Nënën si sherbet sheqeri,
me fjalën për Babën si ajkë sherbeti.

…Nuk i njohe, se s’t’i la bisha shovene,
që u çmend, se s’t’i thau rrënjët e degët.
Barbarì e tyre – egërsi hiene
tërbohet sa sheh tek çelin fletët…

O udhëtar, o dritëbërës për liri,
Bonjak i Kajcanjit nga Paramithia,
Prometheun e Pirron që pashë tek Ti
do t’i ndjeja afër tek Ti po të vija.

Oh, sa larg Teje jam, o Zgalem i detit
këtë pesëmbëdhjetë gusht – afër dhe larg,
këtë pesëmbëdhjet’ gusht malli të nxehtë
të tetëdhjetin Tënd, o Fadil i Behart’!

Dhe fryma, dhe fjala, dhe shkrimi në letër,
dhe takimet, dhe kujtimet, amaneti,
më dridhen në zemër si gjethe e gjelbër,
mbi krye i mbaj si kup’ sinqeriteti.

O Zgalem i furtunës, s’qenkam i zoti…
o Fadil Zeqiri, i miri, i madhi,
gjethja e pyllit më bëhet shpërthim loti
dhe loti i nderit më bëhet gjethe malli…

Larg dhe afër, afër dhe larg…
Dinjiteti yt mallin ma lag…

E martë, 15 gusht 2017

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s