Poezi nga Shpend Sallaku Noé

Poezi nga Shpend Sallaku Noé

 

***

Djajtë më flasin rrok
dhe shpirti më kot kërkon qetësimin,
dhe muskujt drithërimin,
dhe zemra tundimin.
Djajtë flasin rrok.
Ej, çliromëni, qafën nga vargonjtë,
të mbys gulçimin që sʼmbytet
të shpirtit rebel
të dremitur në qoshen e plogët.

1972

 

Në ditën e viktimave të komunizmit, po ju dhuroj një poezi timen të shkruar në adoleshencë. Nuk është botuar ndonjëherë. Nuk është prekur. Bën pjesë në grupin e poezive të hequra vazhdimisht nga librat e dërguar për botim qysh në fillimin e viteve -70.

autori

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s