Poezi nga Odhiseaa Elitis / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Odhiseaa Elitis

 

***

Në gjysmarrugë, që kurrë s’bitisa
mbëriti çasti t’ju a tregoj
Por janë ato, që dashuroj 
kur tjetërkund, përherë u nisa.

Mes të vërtetash e rrenash shuar
e them dhe nuk më prishet punë
Si të ish tjetër dhe jo unë
mes jetës gjithë kam rrugëtuar.

Sado të bëj ndokush kujdes
sado t’i ndjekë në buzëhon
Tërherë, tërherë do të jetë vonë
s’ka jetë të dytë, mbasi të vdes.

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s