Lëmenjtë e fshatit tim / Poezi nga Edlira Xhani Velaj

Poezi nga Edlira Xhani Velaj

 

Lëmenjtë e fshatit tim

Lëmenjtë e fshatit tim
janë të pavdekshëm.
Më shumë se kurrë struken 
në ëndërra të cuditëshme që
lindin ndaj agimit.
Lëmenjtë e fshatit tim
janë të larë në pika vese
,në brishtësinë
e mëngjeseve të kuqërremta.
Janë të zhytyra në djersën e burrave
dhe në bykun e fijeve të flokëve
të artë të grave .
Ku cepi i shamisë u ka lëvizur padashur .
Janë ditët e shkuara nëpër kohë
si të qeshurat pa fund të njerëzëve
zjarret e ndezura bri tyre .
Cila perëndi zbriste netëve
hapte kraharorin
dhe ata jetonin në gjuhet e flakëve .
Lëmenjtë e fshatit tim
janë qëndra e botës .
Janë dashuritë
që realizoheshin vetëm njeherë.
Nën yjet e zjarrtë
si për tu dhënë kohë
të bukurave të dheut
se për të arritur atë që doni
duhet të bëni mëkatet e tyre këtu .
Lëmenjtë e fshatit tim .
Janë dëshmitare të trupave të qelqët
që zhyteshin netëve të grinjta
në heshtjen e frikshme
e të fshehtën e fshihnin në heshtje varri .
Janë pika takimi midis të vdekurish dhe të gjallësh
në fjalë kujtimesh .
Si një vazhdë e gjatë gjaku
lulëzon mbi dhe .
Si grumbulli i kallëzave
të bëra kurorë në flokë grashë
me fytyrën e pjekur nga dielli
tek sa hedhin në erë grurin .
Të bukura deri në pafundësi !
të ëmbla deri në vdekje
në sytë e burrave sybukur !
Lëmenjtë e fshatiti tim .
Një grumbull kujtimesh ,në duar zotash !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s