POEZIA / Poezi nga Astrit Bulla

Poezi nga Astrit Bulla

 

POEZIA

Poezi…
Ti je sythi i dashurisë, që shpërthen,
Je lulja e mëngjesit, ujitur me vesë.
Je Hëna që shndrin, je Diell që shkëlqen,
Je vullkan, je buzëqeshje, ti je shpresë…

Poezi…
Ti bëre që të lëvizin edhe muret,
Bëre edhe të verbërin të shohë Botën.
Me fjalë të ëmbël,, thërmove edhe gurin,
Dhe malin e bëre që t’i rrjedhin lotët.

Poezi…
Të falem Poezi… Edhe njeriut i vure fletë,
I këndove fluturës që dashuronte, trëndafilin.
Si piktor, si skulptor, ti gjithshkaje i jep jetë,
Ti u mbarse nga jeta, dhe vetë jeta je… POEZI….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s