Il cane (Qeni) – Poezi nga Xhovani Paskoli / Shqipëroi: Sinan Vaka

Poezi nga Xhovani Paskoli
 
 
Il cane – Qeni
 
Ndërsa bota e rrumbullt, shkon në rrugën e saj,
Brehemi dhe ne shpirt, dyfish na kthehet halli
Edhe pse vrapon e lektisur, thuajse e pafaj.
 
E tillë kur kalon e rënda qerre përpara,
Kuri i serti kalë Norman stampon hulli
Me thundra mbi baltën e squllët e lë vraga.
 
Hop ! brof nga shkurrja një qen si vetëtima e leh,
Kalon anash, e ndjek, hungerin dhe skërmitet,
Qerrja vazhdon lehtë e lehtë në fatin e vet,
Ai shkon drejt shkurres, si tuhaf dhe përmirret.
 
 
 
Shqipëroi: Sinan Vaka
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s