Rrezore të Reja – Eftichia Kapardeli / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Eftichia Kapardeli

 

Rrezore të Reja

Një puthje dhe një një ëndërr 
plaguar…
në cepa nate haruar
krizalidë mëndafshore, ngjyruar
ngatërruar fosforizojnë, burguar!

Udhët cullake,
vështrimet, nuk mund të mërgojnë.
Kërkoj dritën
qënie Engjëllore me flokët ngatëruar
në dashuri trupore të tejskajë
Hyjnëzuar!

Konturesh të rrethit
Rrezoret e Dritës
Në të mjelmës, të bardha
flatra po linden
në të nisur të ditës…

 

ΝΕΕΣ ΑΧΤΙΝΕΣ

Ένα φιλί και ένα όνειρο 
τραυματισμένα
στις γωνιές της νύχτας ξεχασμένα 
χρυσαλίδες χρωματισμένες ,μεταξένιες 
μπερδεμένες φωσφορίζουν φυλακισμένες
Γυμνοί οι δρόμοι 
τα μάτια δεν μπορούν να αποδράσουν 
ψάχνω το φως 
πλάσματα Αγγελικά με μαλλιά πλεγμένα
σε άκρα ηδονή θείων σωμάτων 
Λουσμένα
Στο περίγραμμα του κύκλου 
Νέες Αχτίνες 
στου κύκνου τα λευκά 
φτερά γεννιούνται 
στο ξεκίνημα της μέρας

 

NEW RAYS

A kiss and a dream
injured
in the corners of the night forgotten
Colorful golden chrysalides
silky
confused phosphoresis, prisoners
The streets naked
the eyes can not escape
I’m looking for light
Angelic creatures with braided hair
at the end of pleasure of the divine bodies
bathed
On the outline of the circle
New rays
in the swan the white ones
wings are born
at the beginning of the day

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s