Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista

Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista
 
 
LIRIKË
 
Grindur jemi si era me gjethet
eteri i heshtjes shëtit në mesnatë
Ca thirrje të humbura në telefon
e bëjnë pritjen më të gjatë.
 
Vërtitet në shtrat trupi i pajetë
e vetes i tregoj një përrallë të bukur
Të ftohtë janë supet e mi të zhveshur,
ku ti mjekrën mbështet e puthjen ke strukur.
 
Grindur jemi si nata me ditën
e orët janë veshur me fajin pa faj
Veç ti mund të m’a sjellësh dritën,
që dita të ndjejë diellin e saj.
 
 
 
KJO DITË
 
Kjo ditë prej diellit po djeg vetveten,
dy pëllumba të ajërt nisën shtegëtimin
Ndodh i dashur që si ne edhe shpezët
shpesh në qiell e humbasim drejtimin.
 
Kjo ditë për diellin e hoqi dhe fustanin,
e dielli e puth ëmbël, fshehur matanë.
Ndodh, i dashur, ata që duhen me shpirt
gjjithçka veç vetes, e lenë mënjanë.
 
Kjo dite një gjurmë puthjesh të largët,
e mban në mes të gjoksit si dekoratë.
Shsht… e dashur mos i zbulo më supet
ti bashkë me diellin më fut në mëkat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s