Lëkundet ai dru… / Poezi nga Xhevahir Cirongu

Poezi nga Xhevahir Cirongu

 

Lëkundet ai dru…

Se si më duket ai dru
Me degë e trung i zymtë tharë,
Nga trupi ai kish’ hequr lëvoren
Ndoshta nga plakja e kohës.

Vërtet ai dru lëkundej lakuriq
I vetmuar rrinte aty në horizont;
S’dihet se kush ja kish’ grisur kostumin
Ndoshta koha shtrigë e pleqërisë!

Lëkundet ai dru vazhdimisht lakuriq
Dhe gurët lëviznin, aty zhurmonin,
Një fije bari e hollë fjalën e tha
Ca lutje drithëruese loti thumbonin
Mbi trungun lakuriq tingullin la.

Tek ai dru që lëkundej vazhdimisht
Në kopshtin afër e asaj rruge,
Xhaketa e vjetër nga era tundet
Aromën e viteve shpërndante tutje.

Shtator, Durrës 19.09.2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s