Kalendari poetik: Carlos Castaneda (1925-1998) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Carlos Castañeda

Kalendari poetik: Carlos Castaneda (1925-1998)

Shkrimtar dhe poet nga Peruja, u lind më 25 dhjetor 1925; emri i tij i plotë qe Carlos César Salvador Aranha Castañeda, por kur mori shtetësinë amerikane në vitin 1957 librat e tij i firmoste me emrin Carlos Castaneda. Çmohej shumë nga nobelisti meksikan Octavio Paz, i cili fliste fjalët më të mira për librat e shkrimtarit peruano-amerikan, prej të cilit sjell këtë poezi:

TË LIGJTË

Të ligjtë mbërthejnë për këmbësh
atë që rreket të fluturojë.
Kënaqen kur të gjithë zvarriten…
bëhen keq
nëse ndokush i vështron
nga një lartësi, për ta e paarritshme.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s