Zemërimi – Poezi nga Claudia Piccinno / Përktheu në shqip nga italishtja Arjan Kallço

Poezi nga Claudia Piccinno
 
 
Zemërimi
 
Po të mos gjejë shtigje
apo trupa që t’i përshkojë
rrëmon tunele në shpirt
dhe si një parazit
e gllabëron.
Nëse ndonjë klithje
nuk i prin udhë vrapit
ngurtësohet dhe zë shtresa
nën rrogoz.
Nëse paqja
nuk e lë të marrë frymë
ajo bëhet tirane,
dhuron fyerje dhe helm,
e ngrin në vend sa hap e mbyll sytë, ndaj
t’ia hedhë sytë askush s’guxon.
 
 
 
Përktheu në shqip nga italishtja Arjan Kallço

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s