Shën Tereza shqipëtare – Një këngë pilurjote për Nënën Shën Tereza / Përgatiti materialin Timo Mërkuri

Një këngë pilurjote për Nënën Shën Tereza 

Është fakt i ditur botërisht që Nënë Tereza  mbuloi me dashurinë e saj gjithë globin dhe i dha dashuri e shpresë çdo njeriu, kudo në botë, pavarësisht në se u takua me ‘të apo jo. Por pak e dinë që grupi iso-polifonik i Pilurit i ka dhënë  Nënë Terezës një nga këngët e tij më të bukura dhe më të ndjeshme, me tekst të poetit Kristo Çipa dhe të interpretuar nga grupi i për bërë nga: Marrëse: Zaharrulla Koka, kthyes Dhimitraq Bala, hedhëse Leni  Mërkuri, Iso  Harilla Dhimojani, Petraq Gërdhuqi, Agron Kreku, Kristo Cipa. Kaq shumë dashuri e ngrohtësi ka në këtë këngë, sa që të krijohet përshtypja se kanë pikuar zemrat si nota mbi pentagram. Unë do tju ftoja që ta këndonim së bashku, por së pari le të lexojmë tekstin e saj, nga poeti, tashmë i mirënjohur Kristo Çipa dhe të njohim në fotografinë shoqëruese antarët e grupit që e këndojnë.

Shën Tereza shqipëtare

Shënjtore e botës shqiptare
Nga qielli zbret
Dhe na përshendet
Nënë e shenjtë Terez!

Si loti nga syri ti na ike
Nëpër botë shpresë shpirti ndizje
Qirinjtë e qiellit ndeze
Jete e mot je shën Terezë

Mrekullitë flasin dhe thonë
Nënë e globit u bë Gonxhja jonë

Këtij dheu gjak i kemi dhënë
Qiellit shënjtorë dhe një Nënë

Jepna fryme o drita jonë e syrit
O ti mëngjez i zgjuar i prillit

E ëmbla shënjtore e krishtërimit
Gjaku ynë në altarin e besimit

Refreni

Qirinjtë e qielllit ndeze
Jetë e mot je Shën Tereze
Ti prane zotit ri krenare
Shënjtore e botës shqiptare

 

Dërgoi për Atunis faqe:  Timo Mërkuri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s