Dikush – Poezi nga Panos Stathojiannis / Përktheu në shqip Vasil Çuklla

Poezi nga Panos Stathojiannis

 

Dikush

Dikush, kopështit, përjashta qëlloj
dhe cigaret, saksive i shuan
dikush, mbetet këtu, kur mungoj
gjej varëses, xhinset e huaj.

Dikush shkon në mëngjes punës sime
më ngarkon, punë-kartën, më kot…
pastaj, xhirro nxjerr qentë, për shëlbime
shoqërisë sillet keq, si idiot!

Dikush thotë, një të huaje – “të dua”
dashurisë, është i huaj… edhe trap
ç’kyç dyert dhe hyn, porsi mua
në të mendjes, të ziun dollap…

Dikush qan, përpara pasqyrës
dhe unë lotët, prej syve i fshi
dikush bie fund-honesh, mënxyrës…
dhe e mbledh, bërë copash tani.

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s