Poezi nga Nikollë Loka

 
Poezi nga Nikollë Loka
 
 
Çaste që të mbajnë para pasqyrës
 
Çastet formohen prej dallgësh dhe prej brigjesh,
prej hapave të parë në momente hutimesh,
prej dritave e fishekzjarreve që mbyten në ujë,
prej luhatjeve të pashpjegueshme të shpirtërave,
prej ritmeve të hapave të idhta mbi urë,
në kapërcime stinësh,
kur vranësinë e syve tu e sheh në sytë e huaj,
çaste që të mbajnë para pasqyrës.
 
 
 
Udhëtoj…
 
Udhëtoj
nën eklipsin e një dallge
që shfryn,
me kohën që po ta prekësh
rrokulliset,
në jetën që amshimi e përpin,
kur një tufan që derdhet
hap shtigjet,
pa e ditur
se ku do të mbërrij…
 
 
 
Pikëpamje
 
Për të ardhmen duhen dylbi,
për të shkuarën
të vlen një mikroskop,
për të tashmen
mjafton të shohësh me sy,
dhe syze po të jesh miop.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s